Play House by Robert Potokar and Janez Brežnik

This is a seriously cool play house !

Created by Robert Potokar and Janez Brežnik in 2008.

The freestanding, self-supporting house-by-a-tree is a playhouse designed with contemporary design principles, deviating from precedents that model real houses or garden sheds. Instead, the design was guided by the goal of creating interesting and different spatial experiences for children that inspire new forms of play.

Although, it does appear to be a tree-house, it actually requires no support from nearby trees at all.

The house features a glass wall that makes the house visually accessible. The furnishings are minimal and simply constructed from dowel pins that allowed children to participate in the making of their playhouse.

Architects: Robert Potokar and Janez Brežnik of Robert Potokar Architecture Office

Location: Trnovo, Ljubljana,
Construction: Tesarstvo Kregar
Project: February 2008
Completion: June 2008, July 2009, October 2010
Building area: 3.5 m²
Photographs: Andraž Kavčič, Robert Potokar, Robert Marčun

Via ArchDaily.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s